centru comunitar buftea

Buftea, județul Ilfov

Beneficiar: Asociația Hercules
Execuție: Habitat for Humanity Romania

Rezistență: Optim Proiect
Instalații: DAS Enginerring

Suprafață desfășurată: 670 m²
Proiectat: 2016-2017

Faze: DTAC, PT, DE, asistență tehnică
Echipa de proiectare: Adrian Pop, Anca Mureșan, Alex Sabău, Ioana Ceornodolea
Status: avizare și aprobare

 

Centrul comunitar are ca scop principal un program de after-school menit să reducă abandonul școlar în rândul familiilor sărace din Buftea. Ca și activități ocazionale, va mai găzdui ateliere educaționale, consiliere psihologică, consiliere parentală, clubul seniorilor, activități de voluntariat și diverse activități ale comunității. Pentru funcționalitate optimă și pentru a răspunde aspirațiilor comunității, s-a considerat realizarea unei construcții în acest scop.

Este compusă din două corpuri de clădire; corpul dinspre estul parcelei va găzdui săli de clasă pentru activitățile de afterschool ale copiilor, un birou administrativ, un punct de gătit minimal și grupuri sanitare. Cel de-al doilea corp, dinspre vestul parcelei, va găzdui o sală de mese cu bucătărie la parter, iar la etaj o sală de sport și o sală media. Volumetric și spațial, propunerea caută o adecvare la contextul construit ( la nord un fost conac reconstruit, devenit școală iar la vest o biserică de secol XVIII) și vegetația înaltă înconjurătoare.